Turbot_1.jpeg

Turbot dziki patroszony

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,00 zł 69.00
~0.5 kg
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Producent: Portugalia
Kod produktu: 05BD-9383D

Opis

Świeży turbot patroszony, oczyszczony, gotowy do użycia w kuchni, waga 1 sztuki około 500 g

Turbot to jedna z najdelikatniejszych płastug, jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie, warto jej zatem spróbować. Posiada bardzo smaczne, delikatne, soczyste mięso, należy do ryb średniotłustych, jest dość łatwy w obróbce. Jego atut to niewielka ilość ości, bez obaw można go podawać dzieciom.

Turbota można przyrządzić na wszelkie możliwe sposoby - piec, dusić, gotować, smażyć, grillować, serwować w całości. Jego wykwintne mięso nie potrzebuje zbędnej oprawy, odrobina soku z cytryny, masła ziołowego lub oliwy z oliwek w zupełności wystarczy. Najlepszą wersję turbota przygotujesz oczywiście z naszymi Portowymi przepisami.

Turbot jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, łatwo przyswajalnego białka, cennych witamin - A, E i D oraz B12, składników mineralnych takich jak: selenu, fosforu, magnezu, żelaza i potasu.

Ciekawostka/ Czy wiesz że: Turbot idealnie komponuje się z owocami morza, ponieważ jest łagodny w smaku. Wyraziste małże, mule, jak również krewetki świetnie do niego pasują.

INFORMACJE O PRODUKCIE

Kategoria produktu: świeża ryba dziko żyjąca

Patroszona: Tak

Oczyszczona z łusek: Tak

Waga: około 500 g

Miejsce połowu: Portugalia

Warunki przechowywania: od 0° C  do +3° C, najniższa półka w lodówce

Można mrozić: TAK; żeby ryba zachowała świeżość, zamroź ją zaraz po otrzymaniu przesyłki

Termin przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ) 95
Wartość energetyczna (kcal) 398
białko (g) 16,5
węglowodany ogółem (g) 0
tłuszcz (g) 2,95

 *wg IŻŻ


WSKAZÓWKI PRZYGOTOWANIA

Piekarnik: około 30 minut
Rybę natrzyj oliwą i skrop cytryną. Dopraw solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C

PRZEPISY

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl