tbone_steak.jpeg
  • nowość

T-bone Premium - 500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,00 zł 79.00
~0.5 kg
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 7 pkt [?]
dodaj do przechowalni

DOSTĘPNE TYLKO ONLINE

Producent: Chobot
Kod produktu: ST-02

Opis

T-BONE, stek sezonowany - 500g

T-bone, sezonowany stek wołowy, waga 500g, gotowy do użycia w kuchni

Stek z kością należy do najbardziej cenionych porcji mięsa wołowego. Oferowany przez nas stek T-bone Premium to już prawdziwa uczta dla konesera! Ma wielu zwolenników na całym świecie, ale niepodważalnym królem steków stał się w Ameryce i w Anglii. Nazwę zawdzięcza właśnie kości łączącej części mięsa, która ma kształt litery „T” i powinna dzielić stek na dwie połowy, z polędwicą i rostbefem – im części bardziej równe, tym lepiej. Najsmaczniejsze są steki typu T-bone, gdy mięso jest sezonowane; wówczas ładnie i równomiernie się smaży, jest kruche, a smak zyskuje głębię.


Szukasz najlepszego steku? Wybierz T-bone Premium z Portside!


T-bone jest często spotykanym stekiem w polskich restauracjach i można go kupić w wielu miejscach, jednak sięgając po stek z Portside, masz pewność, że otrzymujesz najlepszej jakości wołowinę. Mięso sezonowane jest na sucho, a więc przez co najmniej 30 dni czeka w temperaturze 3-4 stopni C i wilgotności wynoszącej 80%, by dojrzeć, zanim trafi na Twoją patelnię lub grilla. Szacunek dla środowiska jest nierozerwalnie związany z filozofią naszej marki – dlatego zawsze dbamy o to, żeby dostarczać Wam to, co najlepsze z natury, bez antybiotyków i ulepszaczy smaku.

 

Informacje o steku wołowym z antrykotu:

Kategoria produktu: stek sezonowany na sucho, min. 30 dni

Rodzaj: mięso sezonowane

Średnia waga: 500g

Warunki przechowywania: od 0° C  do +5° C, najniższa półka w lodówce

Można mrozić: TAK

Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu

 

Jak przyrządzić stek wołowy T-bone Premium?


Steki sezonowane są o tyle łatwiejsze w przyrządzaniu niż steki niedojrzewające, że nie trzeba tak bardzo uważać na odpowiedni czas dawkowania przypraw. Stek T-bone Premium możemy posolić i popieprzyć przed smażeniem bez obawy, że straci całą wilgotność. 500 gramów mięsa to duża porcja, więc warto wyjąć stek z lodówki na godzinę przed obróbką termiczna, by wołowina odetchnęła i nabrała miękkości. Przed smażeniem mięso możemy natrzeć olejem rzepakowym, zamiast lać olej na patelnię – ta ilość powinna wystarczyć do smażenia. Dla uzyskania stopnia wysmażenia medium-rare wystarczy po 3-4 minuty z każdej strony.


Jak wykorzystać stek wołowy z Portside w kuchni?

 

Steki T-bone to doskonały wybór dla miłośnika wołowiny – ich pełny smak i aromat wydobywa tradycyjne smażenie z dodatkiem soli i pieprzu oraz odrobina masła położona przed podaniem. Dla urozmaicenia możemy naciąć surowe mięso wzdłuż kości i w środek włożyć gałązkę rozmarynu, którego zapachem wołowina przejdzie w trakcie smażenia. Tak przygotowaną porcję podajemy z klasycznymi dodatkami, czyli frytkami stekowymi i sałatką z sosem vinaigrette.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl