Sandacz - ok. 600g filet

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 62,00 zł 62.00
~0.6 kg
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]
dodaj do przechowalni

EKSPRES

Producent: Polska
Kod produktu: RY-002

Opis

Sandacz - filet

Produkt dostępny w dostawie ekspresowej - złóż zamówienie do 8:00, a towar dostarczymy kolejnego dnia roboczego!

Świeży filet z sandacza, gotowy do użycia w kuchni, waga ok. 600 g

Sandacz jest słodkowodną rybą drapieżną. Mięso sandacza ma delikatny smak i piękny, jasny kolor. Niektórzy smak sandacza określają jako maślany. Mięso tej ryby jest bardzo delikatne, jasne i niezbyt ścisłe. Z tego względu rybę najlepiej piec w piekarniku lub gotować na parze. Warto przed podaniem skropić ją cytryną.

Mięso sandacza to doskonałe źródło cennego dla organizmu białka, który jest budulcem mięśni i kości. Bogate jest również w witaminy E i A, dzięki którym skóra staje się jędrna i zdrowa, paznokcie mocne, a włosy lśnią. Ryba zawiera kwasy omega-3, które pozwalają zwalczyć "zły" cholesterol i poprawić pracę układu krążenia.

Dlaczego warto kupić filet z sandacza właśnie w sklepie Portside?

Chcemy dostarczyć naszym klientom najlepszej jakości ryby w jak najkrótszym czasie. Podczas transportu znajdują się w pakowanych próżniowo pojemnikach, a paczka wypełniona jest wkładami chłodzącymi, co gwarantuje świeżość. Dla wszystkich zainteresowanych zakupem sandacza mamy specjalną ofertę! Filet z sandacza dostępny jest w dostawie ekspresowej - złóż zamówienie do 8:00, a towar dostarczymy kolejnego dnia roboczego! Dzięki temu danie z ryby okaże się świetnym pomysłem na zaplanowaną w ostatniej chwili rodzinną uroczystość.

Informacje o filecie z sandacza

Kategoria produktu: ryba hodowlana, produkt rozmrażany

Patroszony: Tak

Oczyszczony z łusek: Tak

Waga: 600g

Miejsce połowu: 

Warunki przechowywania: od 0° C  do +3° C, najniższa półka w lodówce

Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu

 

Wartości odżywcze w 100 g wg USDA

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ) 389
Wartość energetyczna (kcal) 93
białko (g) 19,2
węglowodany ogółem (g) 0
tłuszcz (g) 1,2

Jak przygotować filet z sandacza?

Delikatny smak sandacza doceniają również osoby, które unikają innych ryb. Dodatkowo ze względu na swoją niską kaloryczność jest chętnie wybierany przez będących na diecie i dbających o lekkostrawne posiłki. Warto włączyć go do swojego jadłospisu, ponieważ świetnie zastąpi mięso drobiowe i urozmaici codzienne posiłki. Można go przyrządzić na wiele sposobów, a przepisy posiadają zróżnicowany poziom trudności, dlatego nawet początkujący kucharze stworzą smaczne danie na rodzinny obiad. Być może zainspiruje Cię jedna z naszych propozycji?

Jak usmażyć filet z sandacza na patelni?

Na patelni rozgrzej olej rzepakowy, oprósz rybę solą i pieprzem. Możesz obtoczyć ją w jajku i bułce tartej albo wybrać bardziej dietetyczną wersję i jedynie oprószyć mąką. Smaż na wolnym ogniu po 3 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubioną surówką na przykład z czerwonej kapusty z dipem majonezowo-jogurtowym.

Jak przygotować filet z sandacza w piekarniku?

Masło wymieszaj z czosnkiem i ulubionymi, świeżymi ziołami. Rybę dopraw solą oraz pieprzem. Natrzyj masełkiem ziołowym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25 minut. Po wyjęciu serwuj z pieczonymi warzywami pokrojonymi w słupki albo opiekanymi ziemniaczkami.

 

 

Informacje o produkcie

Warunki przechowywania od 0 do 3 C, najniższa półka w lodówce
Termin przydatności do spożycia Znajduje się na opakowaniu

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl