rump_stek.jpeg
  • nowość

Rump Stek Premium - 300g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 24,00 zł 24.00
~0.3 kg
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]
dodaj do przechowalni

DOSTĘPNE TYLKO ONLINE

Producent: Chobot
Kod produktu: ST-09

Opis

RUMP, stek sezonowy 300g

Rump, sezonowany stek wołowy, waga 300g, gotowy do użycia w kuchni

Rump stek w Polsce znany jest również pod pojęciem steka minutowego. Tę popularna nazwę mięso zawdzięcza, jak można się spodziewać, krótkiemu czasowi jego przygotowywania. Rump stek jest wycinany z mięśnia lędźwiowego, czyli biodrówki; pomiędzy polędwicą a zrazową. Ciekawą cechą tego typu mięsa jest jego budowa. Na stek składają się aż cztery typy mięsa o różnej kruchości. W porównaniu do bardziej popularnych kawałków wołowiny, ten wykazuje się nieco większą twardością. Warto jednak wiedzieć, że świetnie sprawdza się nie tylko w formie steku, ale też jako podstawa potraw duszonych. W sklepie Rump stek dostępny w ofercie Portside to wyjątkowo esencjonalny kawałek wołowiny dzięki jej minimum 30-dniowemu sezonowaniu.


Dlaczego warto wybrać Rump stek z Portside?


Chcesz serwować bliskim wyłącznie najwyższej jakości, najzdrowsze, wolne od antybiotyków posiłki? Wybierając produkty z oferty Portside zawsze masz pewność realizacji najwyższych standardów dotyczących żywności. Do naszych klientów dostarczamy wyłącznie świeże ryby i mięso ze sprawdzonych źródeł. Każdy produkt traktujemy z szacunkiem, na który zasługuje. Rump stek z Portside swoją wyjątkowość zawdzięcza także sezonowaniu na sucho, dzięki któremu mięso staje się bardziej aromatyczne, esencjonalne i kruche. Zamów i przekonaj się na własnych kubkach smakowych!

 

Informacje o steku wołowym z antrykotu:

Kategoria produktu: stek sezonowany na sucho, min. 30 dni

Rodzaj: mięso sezonowane

Średnia waga: 300g

Warunki przechowywania: od 0° C  do +5° C, najniższa półka w lodówce

Można mrozić: TAK

Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu

 

Jak przyrządzić stek jednominutowy?


Rump stek w podstawowej formie przygotowuje się podobnie do innych kawałków wołowiny, ale ważną różnicę stanowi tutaj czas smażenia. Mięso należy wyjąć z lodówki na około godzinę przed planowanym posiłkiem. Gdy już zyska nieco wyższą temperaturę, trzeba je osuszyć i wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Steki jednominutowe lepiej doprawić dopiero po usmażeniu, żeby mieć pewność, że sól nie utwardzi mięsa. Rump stek warto serwować z sosem z intensywnym w smaku sosem, np. bbq.


Jak jeszcze można podać Rump stek?


Wołowina z odcinka lędźwiowego świetnie sprawdzi się do potraw duszonych. Warto spróbować wykorzystać ją do klasycznych bitek w sosie własnym, roladek gotowanych na wolnym ogniu (zachęcamy do eksperymentowania z nadzieniem), czy wyszukanych potraw gulaszowych, jak boeuf bourguignon lub boeuf Stroganow.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl