
Pulpety rybne w sosie pomidorowym (360g)
Opis
Pulpety z dorsza w sosie pomidorowym, gotowe do podgrzania, 5 sztuk, waga 360g
Pulpety to niemal narodowa polska potrawa. Przygotowywane z różnych rodzajów mięsa, z różnymi dodatkami i w całej palecie sosów (koperkowym, pomidorowym, grzybowym) stanowią element wspomnień z dzieciństwa wielu Polaków. Co powiedzielibyście na ponowne odkrycie tego dania, ale tym razem w wersji rybnej? Doskonałe, białe i soczyste mięso dorsza – zwłaszcza w takiej zupełnie pozbawionej ostrych ości formie – skąpane w aromatycznym pomidorowym sosie to doskonała propozycja dla najmłodszych (chociaż oczywiście dorosłym też ślinka pocieknie). Co więcej, nie tylko fantastycznie smakuje, ale też stanowi świetne źródło kwasów tłuszczowych omega-3, licznych witamin (A, D, PP, B6, B12) i minerałów (m.in. selenu, wapnia, fosforu, potasu, czy magnezu).
Dlaczego warto wybrać z oferty Portside pulpety rybne w sosie pomidorowym?
Robimy, co w naszej mocy, by wszystkie produkty dostępne w ofercie sklepu Portside reprezentowały najwyższe możliwe standardy. Sięgamy nie tylko po ryby pochodzące ze zrównoważonego połowu, ale też warzywa od sprawdzonych rolników. Nasze wyroby garmażeryjne są wolne od zbędnych wypełniaczy i chemicznych dodatków – sztucznych barwników, czy wzmacniaczy smaku. Receptury, które proponujemy klientom, są efektem długotrwałego testowania i weryfikowania, żebyśmy mogli pochwalić się nie tylko wyjątkową jakością, ale także doznaniami smakowymi. Dodatkowo, decydując się na zakupy w Portside, możesz mieć pewność otrzymania najświeższych produktów. Naszych wyrobów nigdy nie produkujemy na zapasy, a zawsze według realnego zapotrzebowania.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Ilość: 5 sztuk
Waga: 360g, w tym 160g pulpety
Skład: dorsz atlantycki 100%, jaja, mąka typ 00,bułka tarta, olej roślinny, sos pomidorowy, zioła, szalotka, marchewka, przyprawy, nabiał
Miejsce połowu: Hiszpania
Warunki przechowywania: od 0° C do +3° C, najniższa półka w lodówce
Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu
Komu szczególnie polecamy pulpety rybne z dorsza w sosie pomidorowym?
Pulpety z dorsza to smakowita propozycja zarówno dla wielbicieli ryb, jak i rybnych niejadków. Z uwagi na wyjątkową delikatność oraz sam proces przygotowywania dorsza i postępowania z ościami na potrzeby tego dania, bez obaw może być ono serwowane dzieciom. Oryginalność tej potrawy docenią jednak również osoby dorosłe, które lubią klasyczną polską kuchnię, ale szukają w niej jakiegoś urozmaicenia.
Jak podawać pulpety z dorsza w sosie pomidorowym?
Pulpety można podawać klasycznie na ciepło z ryżem lub ziemniakami, ale świetnie sprawdzą się również jako główny element w kanapce z klopsikami. Wyjęte z sosu pulpety można także pokroić na plastry i serwować na pieczywie posmarowanym masłem.
