porterhouse_steak.jpeg
  • nowość

Porterhouse Premium - 600g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 139,00 zł 139.00
~0.6 kg
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni

DOSTĘPNE TYLKO ONLINE

Producent: Chobot
Kod produktu: ST-04

Opis

PORTERHOUSE ,stek, sezonowany 600g

Porterhouse, sezonowany stek wołowy, waga 600g, gotowy do użycia w kuchni

Stek Porterhouse Premium to ogromna porcja znakomitego mięsa, z którym przygotujesz wykwintne i zachwycające danie nawet dla dwóch osób. Wśród steków z kością wyróżnia się sposób cięcia typowy dla steków t-bone, czyli wykrojenie steka z kością w kształcie litery „T”, tak by otrzymać kawałek polędwicy i rostbefu. Podobnie cięty jest stek Porterhouse, lecz to większa porcja, wycinana tam, gdzie mięso jest najgrubsze. Plastry najczęściej mają ok. 3 cm grubości, ale zdarzają się i szersze, a ze względu na wagę stek wymaga dłuższej obróbki termicznej - odwdzięczy się jednak pełnią smaku i aromatu!

 

Szukasz najlepszego steku? Sięgnij po Porterhouse Premium z Portside!


W Portside stawiamy na naturalność i najwyższą jakość produktów. Nasze mięso wyróżnia się starannością procesu sezonowania: stek Porterhouse Premium jest sezonowany na sucho, co oznacza, że przez co najmniej 30 dni był przechowywany w temperaturze od 3 do 4 stopni C, w pomieszczeniu o wilgotności powietrza 80%. Tak dojrzewające mięso wołowe traci wilgoć z wierzchnich warstw, na końcu odcinanych, lecz zyskuje niepowtarzalny smak i lekko orzechowy lub mleczny aromat. Steki Premium są wyselekcjonowane i masz gwarancję, że otrzymasz najlepszej jakości mięso od zdrowych krów, a kurier dostarczy Ci je wprost pod drzwi, gotowe do przyrządzenia i świeże, dzięki wkładom chłodzącym i bezpiecznemu transportowi.

 

Informacje o steku wołowym z antrykotu:

Kategoria produktu: stek sezonowany na sucho, min. 30 dni

Rodzaj: mięso sezonowane

Średnia waga: 600g

Warunki przechowywania: od 0° C  do +5° C, najniższa półka w lodówce

Można mrozić: TAK

Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu

 

Jak przyrządzić stek wołowy Porterhouse Premium?


Steki wołowe najbezpieczniej przyrządzać tradycyjną metodą, czyli smażąc je na mocno rozgrzanej patelni do preferowanego przez nas stopnia wysmażenia: rare, medium lub well done. Steki Porterhouse Premium są jednak większe niż tradycyjne kawałki mięsa – ważą ok. 600 gramów, dlatego czas przygotowania trzeba odpowiednio wydłużyć. Po wyjęciu z lodówki taki stek powinien poleżeć 1,5-2 godzin w temperaturze pokojowej, a smażenie powinno trwać ok. 6-7 minut z każdej strony. Nie należy jednak przeciągać tego procesu, by stek nie stracił apetycznej wilgotności.


Czy można inaczej podać stek wołowy z Portside?


Steki wołowe z kością tej wielkości można spokojnie podawać w porcjach – stek Porterhouse Premium ma ok. 600 g, więc sprawdzi się jako danie dla dwóch osób, serwowane jako kawałki mięsa odcięte od kości, podane w towarzystwie pieczonych ziemniaczków z koperkiem i ulubionej sałatki. Amatorom grillowania rekomendujemy dla grubszego steku Porterhouse metodę odwróconą, czyli reverse sear (grillowanie najpierw w niskiej, a potem w wysokiej temperaturze), i doprawienie steka jedynie oliwą.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl