Picanha.jpeg
  • nowość

Picanha Premium - 250g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 31,00 zł 31.00
~0.25 kg
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni

DOSTĘPNE TYLKO ONLINE

Producent: Chobot
Kod produktu: ST-07

Opis

PICANHA, stek sezonowy 250g

Picanha, sezonowany stek wołowy, waga 250g, gotowy do użycia w kuchni

Steki wołowe typu premium to prawdziwa uczta dla zmysłów! Mięso sezonowane zyskuje na kruchości i delikatności, a smak staje się wyjątkowy i można z nim zdziałać cuda nawet w domowej kuchni. Stek Picanha swoją nazwę wywodzi z języka hiszpańskiego, gdzie oznaczała słupek, do którego przywiązywano bydło, albo też – tę część ciała, którą hodowcy poszturchiwali i klepali, czyli zad. Ten pyszny stek pochodzi właśnie z zadniej części zwierzęcia, a przyrządzać zaczęto go w Brazylii, gdzie rasowe krowy są doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych i mają smaczne, chude mięso.


Dlaczego warto kupić stek wołowy Picanha w Portside?


Prezentowany tutaj stek wołowy Picanha Premium to mięso sezonowane na sucho. Oznacza to, że dojrzewa w odpowiednich warunkach przez co najmniej cztery tygodnie (3-4 stopnie C, 80% wilgotności otoczenia), by zyskać kruchość, delikatność i apetyczny, lekko mleczny aromat. Ten smak wart jest oczekiwana!
Szacunek do środowiska jest nierozerwalnie związany z filozofią Portside, dlatego zawsze dbamy o to, by dostarczać klientom najwyższej jakości naturalne produkty – świeże i gotowe do przyrządzenia, pozbawione antybiotyków i sztucznych dodatków.

 

Informacje o steku wołowym z antrykotu:

Kategoria produktu: stek sezonowany na sucho, min. 30 dni

Rodzaj: mięso sezonowane

Średnia waga: 250g

Warunki przechowywania: od 0° C  do +5° C, najniższa półka w lodówce

Można mrozić: TAK

Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu

 

Jak przyrządzić stek wołowy Picanha Premium?


Stek wołowy Picanha Premium nie wymaga wielu starań, by na talerz trafiła porcja znakomitego mięsa o intensywnym smaku i aromacie. Mięso sezonowane można przyprawiać skromniej, ale za to mniej ostrożnie – posolić je można nawet przed smażeniem, ponieważ nie straci soczystości i stwardnieje tak jak zwykła wołowina. Wystarczy więc sól i tłuczony pieprz, a następnie smażenie po ok. 3 minuty z każdej strony, by cieszyć się gotowym daniem.


Jak jeszcze można podać stek wołowy z Portside?

 

Steki tego rodzaju – Picanha – choć pochodzą z Hiszpanii i Portugalii, w kuchni zyskały sławę dzięki Brazylijczykom. Warto więc pamiętać o ich historii i podać stek wołowy z akcentem regionalnym, np. papryczką jalapeno albo plackami z manioku. Wiele osób urozmaica podanie steku Picanha poprzez zastąpienie tradycyjnych pieczonych ziemniaków włoskimi kluseczkami gnocchi, a do smażenia dodaje śródziemnomorskie zioła. Warto jednak pamiętać, by nie przesadzać z przyprawami – sezonowana wołowina jest delikatniejsza niż zwykłe mięso i najlepiej nie maskować zbytnio jej naturalnego smaku.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl