
Opis
Paprykarz luksusowy, waga 230 g
Pamiętacie jeszcze paprykarz na kanapki? Nie cieszył się najlepszą sławą, jednak dziś śmiało możemy powiedzieć, że to przeszłość – w Portside polecamy paprykarz z ryby w zdrowszej i znacznie smaczniejszej wersji niż ta znana ze sklepów!
Tradycyjnie nazwa „paprykarz” łączy się z węgierską potrawą z mięsa i papryki, jednak w Polsce kojarzy się przede wszystkim z wytworem z lat 60. XX wieku i popularnym daniem z puszki konserwowej składającym się z mielonego rybiego mięsa i dodatków – ryżu, cebuli, oleju, koncentratu pomidorowego. Nasz paprykarz nie bez powodu nazywamy luksusowym: nie trafiają do niego bowiem nieselekcjonowane resztki, lecz wysokiej jakości mięso ryby, czyli wędzony halibut, wędzony pstrąg, wędzony sum i makrela. To zdrowa i bezpieczna alternatywa dla dostępnych w sklepach past
rybnych i przetworów.
Dlaczego paprykarz z ryby z Portside jest taki dobry?
Sekretem paprykarz luksusowego z Portside jest przede wszystkim dobre jakościowo mięso ryb: halibuta, pstrąga, suma i makreli. Ryby w oferowanych przez nas produktach pochodzą ze sprawdzonych hodowli prowadzonych z pasją oraz naturalnych łowisk zgodnych z zasadami zrównoważonego pozyskiwania. To dla nas ważne, by również przetwory rybne były świeże i zawierały składniki bogate w wartości odżywcze i to, co w rybach najlepsze: kwasy omega-3,
witaminy, białko. Prócz mięsa paprykarz z Portside zawiera ryż i warzywa, połączone aromatycznym wywarem z ryby i starannie przyprawione.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Kategoria produktu: garmaż
Waga: około 230g
Skład: Wędzony halibut, wędzony pstrąg, wędzony sum, makrela, ryż, marchew, korzeń pietruszki, korzeń selera, cebula, ryż, koncentrat pomidorowy, wywar rybny, papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, sól, pieprz
Warunki przechowywania: od 0° C do +3° C, najniższa półka w lodówce
Termin przydatności do spożycia: 7 dni od daty dostawy
Komu polecamy nasz paprykarz luksusowy?
Każdy, kto lubi ryby, zwłaszcza wędzone, doceni nasz wyjątkowy paprykarz z ryby. To świetna przekąska pomiędzy posiłkami, a najlepiej sprawdza się na kanapkach – będzie towarzyszył nam podczas śniadań i kolacji, nie wymagając żadnego wysiłku w przygotowaniu. Może być także gwiazdą domowego przyjęcia jako rybna sałatka.
Jak podawać paprykarz z ryby z Portside?
Najbardziej znanym i lubianym sposobem podawania paprykarzu jest nakładanie go na pieczywo. Tak przygotowane kanapeczki można potem dowolnie udekorować – listkami kolendry, pietruszki czy gałązką kopru. Podczas imprez paprykarz z ryby można wykorzystać w formie sałatki podawanej w małych miseczkach. Lubiącym wyzwania proponujemy stworzenie z paprykarzu dania obiadowego – wystarczy dodać więcej gotowanego ryżu, podsmażoną cebulkę i koper lub inne ulubione zioła, wbić surowe jajka i całość wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złocistobrązowy kolor. Gotowe kotlety rybne można podawać z sałatką ze świeżych warzyw.
