lososszkockiwedzony_1.jpg

Łosoś wędzony na ciepło ok. 250g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 35,50 zł 35.50
~0.25 kg
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Producent: CK Fish
Kod produktu: WE-005

Opis

Łosoś wędzony na ciepło

Łosoś wędzony na ciepło, filet, około 250g

Proces wędzenia na gorąco sprawia, że ryba zyskuje wyjątkowy smak i aromat – dużo bardziej intensywne niż w przypadku przygotowania ryby na zimno. Wędzenie na ciepło odbywa się w temperaturze około 70 C, dzięki czemu łosoś jednocześnie gotuje się i przyjmuje wędzarniany zapach. Tak przyrządzone mięso zachowuje pełną soczystość oraz zyskuje dodatkowy wymiar smaku. Staje się słodsze, ale też wrażenie to przełamuje dymna nuta. Podobny sposób przygotowywania ryb towarzyszy człowiekowi od setek lat – solenie i wędzenie to jedne z najstarszych metod konserwacji żywności.

Chociaż w procesie obróbki termicznej w wysokiej temperaturze łosoś traci część swoich wartości odżywczych, to wciąż pozostaje bogatym źródłem takich jak minerałów, jak selen, potas, sód czy fosfor oraz witamin: A, D, B6, B12. Świetnie sprawdzi się w przypadku jadłospisu redukcyjnego, wspierającego rzeźbę, jak i po prostu na wyważony kalorycznie, zdrowy obiad dla całej rodziny.

Dlaczego warto kupić łososia wędzonego na gorąco w Portside?

W Portside wierzymy, że kluczem do wyjątkowego smaku oraz mocy dobrych dla organizmu składników odżywczych jest prostota i działanie zgodnie z rytmem natury. Właśnie dlatego naszym klientom oferujemy wyłącznie ryby ze sprawdzonych źródeł, odławiane w zgodzie z zasadami zrównoważonego połowu, przygotowywane w tradycyjny sposób – bez polepszaczy smaku, konserwantów i innych zbędnych składników.

Nasz łosoś wędzony na gorąco pochodzi ze znanej i cenionej wśród smakoszy ryb wędzarni C.K – Fish. To rodzinna firma, która działa w swojej dziedzinie od 1999 roku. Posiada wszystkie wymagane certyfikaty i przygotowuje ryby zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Po jej wyroby sięgają chętnie zarówno osoby prywatne, jak i przedstawiciele branż hotelarskich i gastronomicznych.

Informacje o łososiu wędzonym na ciepło

Kategoria produktu: ryba wędzona

Waga: około 250g

Producent: tradycyjna, polska wędzarnia CK - Fish

Warunki przechowywania: od 0 do 3 C, najniższa półka w lodówce

Termin przydatności do spożycia: 10 dni od daty dostawy

Wartości odżywcze 100 g produktu wg USDA

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ) 490
Wartość energetyczna (kcal) 117
białko (g) 18.3
węglowodany ogółem (g) 0
tłuszcz (g) 4,3

Jak jeść łososia wędzonego na ciepło?

Łososia wędzonego na ciepło można oczywiście spożywać bez żadnych dodatków. Wystarczy oddzielić go od ości, by móc cieszyć się jego niepowtarzalną słodyczą i delikatnością. Równie dobrze sprawdzi się jednak na kanapkach, w sałatach na zimno i sałatkach z odrobiną majonezu. To doskonały wybór na kolacje w gronie rodzinnym lub ze znajomymi – zwłaszcza jeżeli w spotkaniu uczestniczą osoby z różnych przedziałów wiekowych. Wędzony na ciepło łosoś to bowiem idealna propozycja zarówno dla dzieci, dorosłych, jak i osoby starsze.

Jak wykorzystać łososia wędzonego na gorąco w kuchni?

Poza prostymi przekąskami takimi, jak wspomniane kanapki, czy sałaty, łososia wędzonego na ciepło można wykorzystać jako składnik dań złożonych. Smakoszom rybnych potraw dobrze znane są fantastyczne (i nie tak znowu trudne w przygotowaniu) kruche tarty z wędzonym łososiem. Ryba to świetnie komponuje się także z jajkami w różnej formie.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl