Wedzonylososwkoniaku_1.jpeg

Łosoś marynowany w koniaku wędzony na ciepło ok. 250g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 35,50 zł 35.50
~0.25 kg
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Producent: CK Fish
Kod produktu: WE-004

Opis

Łosoś marynowany w koniaku wędzony na ciepło

Łosoś marynowany w koniaku wędzony na ciepło, około 250g

 

Łosoś marynowany w koniaku to gratka dla poszukiwaczy nowych smaków i wielbicieli nietuzinkowych propozycji kulinarnych. Kiedy świeżą rybę zamarynujemy w koniaku, a potem uwędzimy na ciepło, powstanie niezwykle aromatyczne połączenie. Mięso pozostanie soczyste i delikatne, a jednocześnie zyska niezwykle bogaty smak i aromat dymu wędzarniczego. Metoda wędzenia na ciepło – a więc w temperaturze około 70 stopni Celsjusza – wydobywa z ryby najintensywniejsze nuty smakowe.

Wędzony łosoś to dobre źródło pełnowartościowego białka, dzięki czemu chętnie stosowany jest w jadłospisach osób intensywnie uprawiających sporty. W tej wersji może stanowić sposób na odświeżenie i smakowe zróżnicowanie menu osoby trenującej. Łosoś jest także – również w formie wędzonej na ciepło ­– bogactwem składników mineralnych takich jak selen, potas, sód czy fosfor oraz witamin: A, D, B6, B12.

Łosoś marynowany w koniaku – spróbuj go z Portside!

W Portside oferujemy wyłącznie produkty najwyższej jakości – wolne od zbędnych polepszaczy, pochodzące ze sprawdzonych źródeł, pozyskane z poszanowaniem matki natury. Świat ryb i rybnych wyrobów jest naszą pasją i staramy się pokazać go naszym klientom z różnych, często nieoczywistych perspektyw. Łosoś marynowany w koniaku to jedna z takich unikatowych propozycji – znana i ceniona ryba w zupełnie nowej odsłonie, przygotowana z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych, prawdziwych składników.

Informacje o łososiu marynowanym w koniaku

Kategoria produktu: ryba wędzona

Waga: około 250g

Skład: łosoś, sól, czosnek, brandy, miód naturalny

Producent: tradycyjna, polska wędzarnia CK - Fish

Warunki przechowywania: od 0 do 3 C, najniższa półka w lodówce

Termin przydatności do spożycia: 10 dni od daty dostawy

Jak jeść łososia marynowanego w koniaku?

Najprostszą formą podania wędzonego na ciepło łososia jest jego bezpośrednie spożycie po oddzieleniu od skóry oraz ości. Równie dobrze jednak sprawdzi się również na kromce ciemnego pieczywa, zwłaszcza pumpernikla. W tym nietuzinkowym wariancie smakowym marynowany wędzony łosoś z pewnością sprawdzi się jako smakowita ciekawostka na kolację ze znajomymi. Warto zaserwować go z białym, wytrawnym winem musującym.

Marynowany w koniaku wędzony na ciepło łosoś może też stanowić podstawę dania lunchowego lub obiadowego (i to nie tylko sałaty na zimno). Świetnie sprawdzi się w towarzystwie jajka w koszulce i awokado na pełnoziarnistej grzance, jako składnik omleta lub wytrawnej tarty, a także dodatek do makaronu. Do obróbki termicznej, zwłaszcza na początku podobnej kulinarnej przygody, polecamy jednak bardziej łososia wędzonego na ciepło w klasycznej wersji – bez koniakowego aromatu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl