Opis
Łosoś label rouge - filet
Łosoś szkocki z certyfikatem Label Rouge, gotowy do użycia w kuchni, waga około 200g
*Certyfikat Label Ruge jest przyznawany wyłącznie produktom najwyższej jakości. Na wyjątkowy smak certyfikowanego łososia wpływa dieta składająca się z produktów pochodzenia morskiego, składników roślinnych, witamin i minerałów. Ryby hodowane są zgodnie z kodeksem dobrych praktyk, z poszanowaniem środowiska naturalnego i zapewnieniem zrównoważonego rozwoju, co dodatkowo podkreśla certyfikat ASC. Więcej o certyfikacie Label Rouge znajdziesz tutaj
Jedna z najbardziej popularnych morskich ryb tłustych, bez wątpienia zasługuje na tytuł "króla ryb". Cieszy się uznaniem pośród wędkarzy, szefów kuchni, jak i wielbicieli sushi. Można go przyrządzić na mnóstwo sposobów - smażyć, dusić, piec, gotować na parze, grillować. Najlepszego łososia przygotujesz oczywiście z naszymi Portowymi przepisami.
Ryba ta jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, pełnowartościowego białka, witamin A, D, E, B6, B12 oraz jodu, selenu i żelaza. Certyfikat Label Rouge jest gwarancją, że dostaniemy rybę o odpowiedniej zawartości tłuszczu - 8-16% dla sztuk o wadze przekraczającej 3 kg. Te wyjątkowe właściwości to zasługa odpowiedniego żywienia zdrową karmą pochodzenia morskiego.
Dlaczego warto kupić łososia Label Rouge właśnie w sklepie Portside?
Przywiązujemy ogromną wagę do jakości oferowanych przez nas produktów. Dlatego zamawiając łososia Label Rouge możesz być pewien, że będzie posiadać walory zdrowej, dobrej jakości ryby. Jego cechami charakterystycznymi są: jasna, matowa, jędrna, pozbawiona plam i przebarwień skóra, błyszczące oczy, intensywnie czerwone skrzela, sprężyste mięso, które ugina się pod naciskiem palca.
Aby spełnić te wymagania, dbamy o właściwe przechowywanie i transport. Próżniowe pakowanie oraz chłodzące wkłady dają pewność, że nasze ryby będą smakowały jak prosto z portu!
Informacje o filecie z łososia Label Rouge
Kategoria produktu: świeża ryba
Patroszona: Tak
Oczyszczona z łusek: Tak
Waga: około 200g
Miejsce połowu: Szkocja
Warunki przechowywania: od 0 do 3 C, najniższa półka w lodówce
Można mrozić: TAK, ryba dłużej zachowa świeżość, gdy zamrozisz ją zaraz po otrzymaniu przesyłki
Termin przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy
Wartości odżywcze w 100 g wg IŻŻ
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 842 |
Wartość energetyczna (kcal) | 202 |
białko (g) | 19,9 |
węglowodany ogółem (g) | 0 |
tłuszcz (g) | 13,6 |
Łosoś Label Rouge – jak przygotować?
Łosoś to jedna z najchętniej wybieranych ryb zarówno w restauracjach, jak i również do przygotowania w warunkach domowych. Jest lubiany ze względu na swój charakterystyczny smak i nadaje się do przygotowania na ciepło i na zimno. Niezależnie, czy masz w planach rodzinny obiad, czy szukasz pomysłu na przystawki na domowym przyjęciu, łosoś Label Rouge będzie dobrym wyborem! Ryba świetnie smakuje również na surowo – po tę formę przygotowania ryby sięgają zwłaszcza wielbiciele sushi oraz tatarów z ryb.
Sprawdź nasze przepisy, by łosoś Label Rouge częściej gościł na Twoim stole i nieustannie zaskakiwał nowym smakiem!
Filet z łososia Label Rouge na surowo
Wystarczy 10 minut, by spróbować łososia w nieco innej odsłonie! Rybę drobno posiekaj, dodaj cebulę, marynowane grzybki i ogórka konserwowego. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj schłodzony.
Filet z łososia Label Rouge z patelni
Rybę natrzyj oliwą, dopraw solą oraz pieprzem. Smaż skórą do dołu przez 3-4 minuty z każdej strony. Po zaróżowieniu się do połowy, odwróć na drugą stronę.
Najlepsze przepisy na łososia Label Rouge znajdziesz na stronie Portside!
