Krewetki argentyńskie
Opis
Produkt dostępny w dostawie ekspresowej - złóż zamówienie do 8:00, a towar dostarczymy kolejnego dnia roboczego!
Zainspiruj się - przepisy na:
- krewetki na maśle z patelni
- krewetki po sycylijsku z prażonymi migdałami i brandy
- krewetki w ostrej marynacie
Krewetki to jedne z najbardziej znanych owoców morza, cenione i łowione na całym świecie,
w Polsce jednak w dalszym ciągu rzadko goszczą na naszych stołach i nie do końca wiemy
jak mamy się z nimi obchodzić.
Krewetki argentyńskie występują w południowo-zachodnim Atlantyku, od Brazylii po Argentynę na obszarach o klimacie subtropikalnym do umiarkowanego. Gatunek ten występuje na głębokości od 2 do 10 metrów, często na głębokości od 5 do 25 m.
Wyjątkową cechą krewetek argentyńskich jest naturalny, czerwono-różowy kolor. Krewetki argentyńskie po przyrządzeniu zmieniają barwę na białą z przepięknymi czerwonymi przebarwieniami. Ich kulinarnymi atutami są natomiast delikatna konsystencja ze słodkawym, maślanym posmakiem homara oraz ich spory rozmiar.
Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, witamin z grupy B - B12, B3, składników
mineralnych - wapnia, magnezu, cynku, jodu, selenu i fluoru.
Waga: ok 350g
Więcej informacji o krewetkach znajdziesz tutaj
- Produkt rozmrażany. Nie nadaje się do ponownego mrożenia -
Informacje o produkcie
Warunki przechowywania | od 0 do 3 C, najniższa półka w lodówce |
Termin przydatności do spożycia | Znajduje się na opakowaniu |