kansas_Stek.jpeg
  • nowość

Kansas Premium - 350g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 49,00 zł 49.00
~0.35 kg
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni

DOSTĘPNE TYLKO ONLINE

Producent: Chobot
Kod produktu: ST-05

Opis

KANSAS, stek sezonowany - 350g

KANSAS, sezonowany stek wołowy, waga 350g, gotowy do użycia w kuchni

Steki wołowe są specjalnością Ameryki – rodzaje steków są określane ze względu na to, z której części zwierzęcia zostały zrobione i jaką mają zawartość tłuszczu oraz jakim smakiem będą się charakteryzować. Ich nazwy warto znać, by wiedzieć, po jaki typ steka sięgnąć. Stek wołowy z rostbefu Kansas będzie więc świetnym wyborem dla kogoś, kto nie ma jeszcze określonych preferencji, jeśli chodzi o zawartość tłuszczu w mięsie: to stek doceniany zarówno przez miłośników wołowiny, jak i przez osoby dopiero rozpoczynające swoją przygodę ze stekami wołowymi. Mięso kategorii Kansas Premium pochodzi najczęściej od tłustych krów i jałówek, a wyróżnia je marmurkowata struktura, miękkość i słodkawy posmak.


Dlaczego warto kupić stek wołowy Kansas w Portside?


Szacunek do środowiska jest nierozerwalnie związany z filozofią Portside, dlatego zawsze dbamy o to, by dostarczać klientom najwyższej jakości naturalne produkty. Oferowany stek wołowy Kansas to mięso sezonowane na sucho, co oznacza, że przez co najmniej cztery tygodnie dojrzewało w odpowiednich warunkach – w niskiej temperaturze (3-4 stopnie) i wysokiej wilgotności (ok. 80%). Mięso traci wówczas na masie, ale zyskuje smak i kruchość, które warte są długiego oczekiwania!
Warto zaufać także naszym kurierom, którzy dostarczają steki wprost pod drzwi klientów – w Portside gwarantujemy naszym produktom bezpieczną podróż, z zachowaniem świeżości i pełni smaku.

 

Informacje o steku wołowym z antrykotu:

Kategoria produktu: stek sezonowany na sucho, min. 30 dni

Rodzaj: mięso sezonowane

Średnia waga: 350g

Warunki przechowywania: od 0° C  do +5° C, najniższa półka w lodówce

Można mrozić: TAK

Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu

 

Jak przyrządzić stek wołowy Kansas Premium?


Stek wołowy przed przyrządzeniem warto wyjąć z lodówki i pozwolić mu odetchnąć – ok. godzinę. Mięsa przed smażeniem nie powinno się solić, by nie stwardniało w czasie obróbki termicznej, jednak zioła są mile widziane – do tego steku będzie pasował świeżo mielony kolorowy pieprz. Stek Kansas nie należy do bardzo tłustych, więc na patelni należy rozgrzać trochę oleju rzepakowego. Steki smażymy na mocno rozgrzanej patelni, by od razu ścięła się pierwsza warstwa – smażymy po ok. 4 minuty z każdej strony, ale bierzemy pod uwagę własne preferencje wysmażenia mięsa.

 

Jak jeszcze można podać stek wołowy z Portside?


Steki wołowe Kansas Premium będą najlepiej smakowały w klasycznym wydaniu, czyli wysmażone według upodobania i podane z ziemniakami stekowymi i sałatką, z dodatkiem masła ziołowego. Steki smażone według zaleceń najpełniej oddają swój wyjątkowy smak, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by po wstępnym usmażeniu podkreślić go po swojemu, np. grubymi ziarnami soli morskiej, egzotycznym dipem z mango albo sosem orzechowym.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl