Wedzonyhalibutdzwonko_1.jpeg

Halibut wędzony - 300g dzwonko

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 28,50 zł 28.50
~0.3 kg
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Producent: Norwegia
Kod produktu: WE-001

Opis

Halibut wędzony dzwonko

Halibut wędzony dzwonko, waga około 300g

Halibut należy do jednej z najchętniej poławianych drapieżnych ryb morskich. Cechują go wyjątkowe rozmiary oraz długowieczność – najstarsze okazy dożywają nawet 50 lat. Rekordowe sztuki, które udało się złapać człowiekowi, ważyły blisko 200 kilogramów i mierzyły 2,5 metra.

Halibut stanowi dobre źródło białka – już jedna 100-gramowa porcja potrafi pokryć 1/3 dziennego na nie zapotrzebowania. W dodatku jest bogaty w selen, niacyny, witaminy B6 i B12, fosfor oraz witaminę D.

Wędzony halibut w formie dzwonek to jeden z najlepszych ekonomicznie wyborów. Charakterystyczny, płaski kształt halibuta sprawia, że w tej formie klient otrzymuje tak dużą porcję rybiego mięsa, jak to tylko możliwe. Wybierając wędzonego halibuta można mieć też pewność, że otrzyma się rybę wilgotną i soczystą – wszystko to za sprawą jego naturalnie dużej zawartości tłuszczu bogatego w kwasy omega 3.

Halibut wędzony z Portside to gwarancja najwyższej jakości

Wszystkie ryby, które oferujemy w sklepie Portside – także te wędzone – pozyskiwane są wyłącznie ze sprawdzonych źródeł. Współpracujemy z dostawcami, którzy dbają o ty, by ich rybne przetwory były bogate w składniki odżywcze, smaczne i maksymalnie zdrowe. Ogromne znaczenie ma dla nas również świeżość produktów. Zamawiając dzwonko z wędzonego halibuta w Portside możesz mieć pewność, że dotrze do Ciebie ryba wilgotna i o wyjątkowym dymnym aromacie – jak gdyby dopiero co została wyjęta z wędzarni. Od teraz nie musisz wyprawiać się nad morze, by móc regularnie cieszyć się jego świeżymi owocami w każdej formie!

Informacje o wędzonym halibucie

Kategoria produktu: ryba wędzona

Waga: około 300 g

Miejsce połowu: Norwegia

Warunki przechowywania: od 0 do 3 C, najniższa półka w lodówce

Termin przydatności do spożycia: 10 dni od daty dostawy

 

Wartości odżywcze w 100 g wg IŻŻ

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ) 770
Wartość energetyczna (kcal) 184
białko (g) 17
węglowodany ogółem (g) 0
tłuszcz (g) 3,7

Jak jeść wędzonego halibuta?

Halibut swoją kulinarną popularność zawdzięcza uniwersalności. Dzięki niewielkiej liczbie ości i jasnemu mięsu sięgają po niego wszyscy bez względu na siłę sympatii do ryb, czy wiek. Wędzony halibut stanowi rarytas sam w sobie, ale równie dobrze sprawdzi się na kanapce z ciemnego pieczywa z plasterkiem świeżego lub kiszonego ogórka. Może być także wykorzystywany do różnego rodzaju past.

Jak przygotować pastę z wędzonego halibuta?

Ugotuj na twardo 2 jajka. Rybę obierz ze skóry, a jej mięso oddziel od ości. Rozgnieć rybę i jajka widelcem. Dodaj do nich 1-2 łyżki majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj na ciemnym razowym pieczywie lub pumperniklu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl