halibutdzwonko_1.jpeg
  • nowość

Halibut norweski - dzwonko

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 42,00 zł 42.00
~0.35 kg
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Producent: Norwegia
Kod produktu: 010F-474A1

Opis

Halibut norweski dzwonko, gotowy do użycia w kuchni, waga około 350g

Chłodne i czyste wody Norwegii zapewniają halibutowi optymalne warunki do wzrostu.  Ryba hodowana jest w zgodzie z naturą, co wpływa na jakość mięsa. Halibut należy do ryb flądrowatych, żywi się głównie innymi rybami, skorupiakami, krewetkami czy krabami. Jego mięso jest jasne, delikatne, bardzo smaczne i nie wymaga wielu przypraw. 

Halibut jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka, dzięki czemu jest dobrym zamiennikiem mięsa dla wegetarian. Jest niskokaloryczny, polecany dla osób na diecie redukcyjnej. Jest źródłem składników mineralnych takich jak: potas, fosfor, selen i magnez. Zawiera cenne dla naszego organizmu witaminy z grupy B: B6, B12 i niacynę oraz witaminę D, stanowiąca jeden z fundamentów naszej odporności.


Ciekawostka: Halibut to ryba długowieczna. Niektóre egzemplarze dożywają nawet 50 lat.

INFORMACJE O PRODUKCIE

Kategoria produktu: ryba hodowlana, produkt rozmrażany

Patroszona: Tak

Oczyszczona z łusek: Tak

Waga: około 350g

Miejsce połowu: Norwegia

Warunki przechowywania: od 0 do 3 C, najniższa półka w lodówce

Termin przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ) 380
Wartość energetyczna (kcal) 91
białko (g) 18,56
węglowodany ogółem (g) 0
tłuszcz (g) 1,33

 *wg IŻŻ

WSKAZÓWKI PRZYGOTOWANIA

Patelnia: 3 - 4  minuty z każdej strony + wcześniejsze marynowanie 30 minut 
Rybę zamarynuj w ulubionej marynacie około 30 minut. Odsącz z nadmiaru marynaty i oprósz delikatnie mąką. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron.

Grill: 10 minut z każdej strony
Rybę natrzyj oliwą, skrop cytryną, dopraw solą oraz pieprzem. Grilluj po 10 minut z każdej strony. Podawaj z cytryną i ulubioną, lekką sałatką.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl