halibutdzwonko_1.jpeg

Halibut norweski - dzwonko 350g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 42,00 zł 42.00
~0.35 kg
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Producent: Norwegia
Kod produktu: RY-017

Opis

Halibut norweski - dzwonko

Halibut norweski dzwonko, gotowy do użycia w kuchni, waga około 350g

Chłodne i czyste wody Norwegii zapewniają halibutowi optymalne warunki do wzrostu. Należy on do ryb flądrowatych, żywi się głównie innymi rybami, skorupiakami, krewetkami czy krabami. Ciekawostką jest, że halibut należy do gatunków długowiecznych i w korzystnych warunkach niektóre egzemplarze dożywają nawet 50 lat!

Halibut jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka, pozostając przy tym rybą niskokaloryczną. Z tego powodu poleca się go osobom na diecie redukcyjnej. Jest źródłem składników mineralnych takich jak: potas, fosfor, selen i magnez. Zawiera cenne dla naszego organizmu witaminy z grupy B: B6, B12 i niacynę oraz witaminę D, stanowiąca jeden z fundamentów naszej odporności.

Dlaczego warto kupić dzwonko z halibuta właśnie w sklepie Portside?

Ryba hodowana jest w zgodzie z naturą, co wpływa na jakość mięsa. Jest ono jasne, delikatne, soczyste i bardzo smaczne. Na pewno przypadnie do gustu osobom, które lubią poczuć na talerzu delikatny zapach morza. Dodatkowo forma dzwonka jest wygodna do przygotowania zarówno na patelni, jak i również na grillu.

W Portside chcemy, byś mógł skosztować najlepszej ryby wprost z kutra. Dlatego równie ważny co jakość mięsa, jest sposób przygotowania produktu do transportu. Dzięki próżniowemu pakowaniu oraz wykorzystaniu specjalnych chłodzących wkładów masz gwarancję świeżości zamówionego halibuta. Nie ma łatwiejszego sposobu na spróbowanie morskiej ryby, niż jej zamówienie z dostawą wprost do domu!

Dzwonko z halibuta norweskiego - informacje

Kategoria produktu: ryba hodowlana, produkt rozmrażany

Patroszona: Tak

Oczyszczona z łusek: Tak

Waga: około 350g

Miejsce połowu: Norwegia

Warunki przechowywania: od 0 do 3 C, najniższa półka w lodówce

Termin przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy

Wartości odżywcze w 100g wg IŻŻ

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ) 380
Wartość energetyczna (kcal) 91
białko (g) 18,56
węglowodany ogółem (g) 0
tłuszcz (g) 1,33

Jak przygotować dzwonko z halibuta?

Halibut to ryba ceniona przez kucharzy za delikatne mięso i dużą dowolność w jej przygotowywaniu. Niektórzy ograniczają się jedynie do podstawowych przypraw, czyli soli i pieprzu oraz kilku kropel soku z cytryny. Halibut będzie też dobrze smakował przyprawiony ziołami, takimi jak świeży tymianek, kolendra czy rozmaryn. Aby stworzyć pełnowartościowy obiad, warto połączyć rybę z opiekanymi ziemniaczkami i sałatą bądź surówką. Z przygotowaniem halibuta poradzi sobie nawet początkujący kucharz! Zobacz nasze sugestie.

Jak usmażyć dzwonko z halibuta na patelni?

Przed smażeniem najlepiej marynuj rybę przez 30 minut w ulubionych przyprawach, by podkreślić jej smak. Następnie odsącz halibuta z nadmiaru marynaty i oprósz delikatnie mąką. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron przed 3-4 minuty.  

Jak przygotować dzwonko z halibuta na grillu?

Rybę natrzyj oliwą, skrop cytryną, dopraw solą oraz pieprzem. Grilluj po 10 minut z każdej strony. Podawaj z cytryną i ulubioną, lekką sałatką.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl