Opis
Tradycyjny, włoski makaron spaghetti, waga 500g
Makaron spaghetti to klasyk wśród makaronów. To rodzaj długiego, cienkiego makaronu używanego w tradycyjnej kuchni włoskiej. Idealnie łączy się z sosami. Najbardziej znane sosy to sos bolognese na bazie świeżych pomidorów czy carbonara z dodatkiem żółtka jaja.
Firma Garofalo zajmuje się produkcją makaronów już od ponad 300 lat. Siedziba firmy mieści się pod Neapolem we Włoszech. Do produkcji swoich makaronów używa tradycyjnej receptury oraz matrycy z brązu, dzięki czemu ich makarony mają lekko porowatą strukturę. Taka struktura sprawia, że sos lepiej "przykleja" się do makaronu.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Waga: 500g
Producent: Garofalo
Skład: mąka z pszenicy durum, woda
Kraj pochodzenia: Włochy
Warunki przechowywania: temperatura pokojowa, suche, ciemne miejsce
Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu
WSKAZÓWKI PRZYGOTOWANIA
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Jeśli chcesz, żeby sos lepiej przykleił się do makaronu, po ugotowaniu nie zalewaj go zimną wodą.
PRZEPISY
Wypróbuj nasz portowy przepis na:
