flatiron.jpeg
  • nowość

Flat Iron Premium - 300g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Złóż zamówienie w poniedziałek najpóźniej do 11:00 rano a wyślemy je w najbliższą środę
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 24,00 zł 24.00
~0.3 kg
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]
dodaj do przechowalni

DOSTĘPNE TYLKO ONLINE

Producent: Chobot
Kod produktu: ST-06

Opis

FLAT IRON, stek Premium-300g

Flat Iron, sezonowany stek wołowy, waga 300g, gotowy do użycia w kuchni

Smak steka, który znajduje się na naszym talerzu, zależy nie tylko od sposobu jego przygotowania, ale przede wszystkim jakości oraz wykorzystanej części tuszy wołowej. Stek z rostbefu lub antrykotu to klasyka, którą z pewnością znają wszyscy koneserzy tego dania. W poszukiwaniu nowych kulinarnych doznań warto sięgnąć po Flat Iron - mniej popularny w Polsce, ale na świcie uznawany za jedne z najsmaczniejszych rodzajów steka. Ten element tuszy jest jednym z mięśni łopatki, jego włókna rozmieszczone są horyzontalnie, a dzięki delikatnemu poprzerastaniu tłuszczem, mięso zachowuje soczystość. Zanim stek Flat Iron z Portside trafił do sprzedaży, był sezonowany na sucho przez co najmniej 30 dni. Jest to proces polegający na przechowywaniu mięsa w miejscu o określonej temperaturze i wilgotności, który wpływa na jego właściwości. Właściwie przeprowadzony jest gwarancją większej kruchości i delikatności steka Flat Iron.

 

Dlaczego stek Flat Iron z Portside jest taki dobry?


Stek Flat Iron po polędwicy jest najbardziej kruchym i delikatnym elementem wołowej tuszy. Aby w pełni docenić jego smak, musisz wybrać produkt najwyższej jakości, a tylko takie znalazły się ofercie sklepu Portside! Proponowana przez nas wołowina jest starannie selekcjonowana i pozbawiona sztucznych dodatków (np. antybiotyków) oraz wzmacniaczy smaku. Wybierając stek Flat Iron dostajesz to, co najlepsze w naturze. Warto pamiętać, że wysokiej jakości mięso wołowe jest bardzo cennym źródłem łatwo przyswajalnego żelaza, dlatego powinny po niego sięgnąć osoby, których w diecie brakuje tego pierwiastka. Nasz stek jest dodatkowo poddawany naturalnemu procesowi sezonowania, które wpływa na strukturę mięsa, czyniąc je jeszcze smaczniejszym.

 

Informacje o steku wołowym z antrykotu:

Kategoria produktu: stek sezonowany na sucho, min. 30 dni

Rodzaj: mięso sezonowane

Średnia waga: 300g

Warunki przechowywania: od 0° C  do +5° C, najniższa półka w lodówce

Można mrozić: TAK

Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na opakowaniu

 

Jak przyrządzić stek Flat Iron?


Dobrze przyrządzony stek nie wymaga wielu dodatków – dotyczy to zwłaszcza Flat Iron, który jest idealny do przygotowania saute, doprawiony jedynie solą i pieprzem. Przed smażeniem wyciągnij mięso z lodówki, by osiągnęło temperaturę pokojową. Ten rodzaj steka idealnie nadaje się na grilla ale jeśli nie masz takiej możliwości jego przygotowania, możesz sięgnąć również po patelnię grillową lub patelnię z grubym dnem.


Jak jeszcze można wykorzystać w kuchni Flat Iron?


Jeśli szukasz innych pomysłów na przyrządzenie steka Flat Iron pamiętaj, że nie jest to rodzaj mięsa polecany do marynowania. Dodatek przypraw i ziół mógłby zdominować smak tego wyjątkowego kawałka wołowiny. O wiele lepiej przygotować stek na patelni, po usmażeniu doprawiając je gruboziarnistą solą, a gdy mięso odpocznie, polać go orzeźwiającym hiszpańskim sosem romesco.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl