Szkoła gotowania

Szef kuchni restauracji Port Royal, pokaże wam jak przygotować dania z ryb i owoców morza na najwyższym poziomie i zarazem w prostu sposób. Kursy odbywają się w Hali Koszyki w Warszawie w miejscu przeznaczonym do szkoleń gastronomicznych Comfort Food Studio. 

 

Tematyka obecnego szkolenia: JESIEŃ W KUCHNI

Podczas zajęć zdobędziecie umiejętność:

  • rozpoznawania świeżości ryb i owoców morza
  • filetowania i skórowania
  • obierania i przygotowywania ryb i owoców morza
  • metody przyrządzania ( podawanie na surowo, gotowania, pieczenie, smażenie czy grillowanie)
  • otwierania ostryg

 

Prowadzący: Miłosz Sroka

Miłosz Sroka, swą przygodę zaczął w Kępnie, gdzie się urodził, to tu poznawał pierwsze smaki, tekstury i zapachy. W wieku 13 lat wraz z rodziną wyjechał do Włoch gdzie postanowił rozpocząć naukę w szkole gastronomicznej. Włoska kuchnia zawładnęła jego sercem a tym samym kuchnia stała się jego największą życiową pasją i miejscem pracy. Miłosz przez lata zdobywał doświadczenie w wielu restauracjach. Od małych trattorii, po prestiżowe restauracje w których na stanowisku szefa kuchni karmił wybitne osobistości z Włoskiego światka. Po długoletnim doświadczeniu we Włoskich kuchniach, z tęsknoty postanowił wrócić do Polski. Jego doświadczenie i wiedza o rybach i owocach morza doprowadziła go do stołecznego Port Royal, gdzie wspólną pracą z właścicielami zdobyli dwie czapki uznawanego przewodnika Gault&Millau.

 

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl