Kategorie

Sos mignonette - klasyka w serwowaniu ostryg

sos Mignonette- klasyka w serwowaniu ostryg

Miłośnicy ostryg doskonale znają sos mignonette. Idealna słodycz szalotki w occie podbija i wydobywa wszystkie smaki ostrygi. Jak go zrobić? Sprawdźcie nasz przepis.


Sos mignonette  

Składniki:

  • 2 łyżki posiekanej szalotki 
  • 1/2 szklanki czerwonego octu winnego
  • 1 łyżka grubo zmielonego pieprzu białego lub czarnego
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszamy razem, odstawiamy sos pod przykryciem do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc), aby wszystkie smaki się połączyły. Ostrygę polewamy małą ilością sosu wraz z kawałkami szalotki. 


P.S. Nie zapomnij pochwalić się, jak Ci poszło przygotowywanie tego przepisu! Wstaw zdjęcie na Instagram wraz z hasztagiem #gotujzPortside i oznacz nasz profil @portside_prostozportu, żebyśmy mogli udostępnić fotkę u siebie!


Proponowane produkty:

[product id="49"] 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl