Kategorie

Pasta z wędzonych ryb

Pasta z wędzonych ryb

Kanapki na śniadanie czy kolację nie muszą być nudne. Zamiast w kółko sięgać po te same produkty, zróbcie zapas naszej pasty z wędzonych ryb. Co prawda jest ryzyko, że... zaczniecie po nią sięgać w kółko, ale zupełnie nas to nie dziwi ;-). 


Pasta z wędzonych ryb 

Składniki:

  • 200 g wędzonej ryby (jesiotr, pstrąg)
  • 2 ugotowane jajka
  • 15 g koperku
  • 25 g szczypiorku
  • 2 duże łyżki stołowe majonezu
  • 0,5 łyżki musztardy Dijon
  • 0,5 łyżki chrzanu
  • 60 g rozpuszczonego masła
  • 20 ml oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od obrania ryby, bardzo ostrożnie, żeby wybrać jak najwięcej ości.
  2. Do obranej ryby dodaj posiekane jajka, następnie mieszając sól, pieprz, koperek i szczypiorek.
  3. Następnie dodaj kolejno: chrzan, musztardę, oliwę, rozpuszczone masło, na koniec majonez - gotowe podawaj z gorącym pieczywem.

Psst... Jeżeli jesteście leniuchami i nie macie ochoty próbować swoich sił w robieniu pasty, ale i tak chcielibyście zjeść pieczywo z czymś smakowitym, zajrzyjcie niżej do produktów proponowanych do tego przepisu. Mamy gotowe pasty i nie zawahamy się ich polecić!


P.S. Nie zapomnij pochwalić się, jak Ci poszło przygotowywanie tego przepisu! Wstaw zdjęcie na Instagram wraz z hasztagiem #gotujzPortside i oznacz nasz profil @portside_prostozportu, żebyśmy mogli udostępnić fotkę u siebie!


Proponowane produkty:

[product id="61", "76", "208", "207"]

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl