Kategorie

Ośmiornica z młodymi ziemniakami i wędzoną papryką

Ośmiornica z młodymi ziemniakami i wędzoną papryką

To tylko pół godziny spędzone w kuchni - a z jakimi spektakularnymi efektami. Ośmiornica na pierwszym planie, oszczędna lista składników (na czele z młodymi ziemniakami) zaraz obok. Pomysł na szybki, ale wyrafinowany obiad gotowy!


Ośmiornica z młodymi ziemniakami i wędzoną papryką

liczba porcji: 2
czas przygotowania: 30 minut


Składniki: 

  • 1 opakowanie ośmiornicy (klik!)
  • 300 g młodych ziemniaków
  • szczypta wędzonej papryki
  • sól morska
  • oliwa
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

2. W drugim garnku zagotowujemy wodę i obgotowujemy ośmiornicę przez 8 minut.

3. Ziemniaki kroimy na plasterki i obsmażamy na oleju, aż się przyrumienią. Ośmiornicę kroimy w plasterki.

4. Na talerzu układamy składniki. Posypujemy je wędzoną papryką, solą oraz pieprzem. Dekorujemy listkami natki. To wszystko! Smacznego :)

Autor przepisu i zdjęcia: Piotr Bruś-Klepacki (@piotrbrusklepacki)


P.S. Nie zapomnij pochwalić się, jak Ci poszło przygotowywanie tego przepisu! Wstaw zdjęcie na Instagram wraz z hasztagiem #gotujzPortside i oznacz nasz profil @portside_prostozportu, żebyśmy mogli udostępnić fotkę u siebie!


Proponowane produkty:

[product id="50"]

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl