Kategorie

Krewetki w ostrej marynacie

Krewetki w ostrej marynacie

Masz ochotę na krewetki, które rozgrzeją twoje podniebienie? Za sprawą tylko kilku dodatków (i odrobiny cierpliwości) możesz nadać tym uniwersalnym owocom morza idealnie trafiony, ostry smak. 


Krewetki w ostrej marynacie

Składniki:

  • 5 krewetek
  • 30 ml sosu sojowego
  • 30 ml oliwy
  • 5 g chili
  • 10 ml miodu
  • 3 g słodkiej papryki
  • 3 g imbiru

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzewamy piec do 250 stopni.
  2. Krewetki oczyszczamy, usuwamy jelito i pancerze.
  3. Wszystkie składniki sosu blendujemy przez około 3 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Krewetki zalewamy sosem i odstawiamy na godzinę.
  5. Krewetki razem z sosem przelewamy do żaroodpornego naczynia - pieczemy ok. 8 minut.
  6. Podawaj z ryżem lub pieczywem. Krewetki idealnie sprawdzą się jako dodatek do bowla lub tacosów. Smacznego!

P.S. Nie zapomnij pochwalić się, jak Ci poszło przygotowywanie tego przepisu! Wstaw zdjęcie na Instagram wraz z hasztagiem #gotujzPortside i oznacz nasz profil @portside_prostozportu, żebyśmy mogli udostępnić fotkę u siebie!


Proponowane produkty:

[product id="41", "42", "223"]

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl