Kategorie

Krewetki na maśle z patelni

Krewetki na maśle z patelni

Błyskawiczny przepis na smażone krewetki na maśle. Z bagietką i kieliszkiem białego wina smakują jak marzenie!


Krewetki na maśle z patelni 

Składniki:

  • 5 krewetek
  • 5 g imbiru
  • 2 g chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 ml oleju roślinnego
  • 60 g masła
  • 100 ml białego wina
  • kilka gałązek natki lub kolendry

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy krewetki. Smażymy 2 minuty z jednej strony, przerzucamy na drugą stronę, jednocześnie dorzucając posiekane drobno: imbir, czosnek, chilli, sól według uznania.
  2. Dodajemy białe wino, redukujemy, dodajemy masło.
  3. Posypujemy natką lub kolendrą, serwujemy z bagietką. Smacznego!

P.S. Nie zapomnij pochwalić się, jak Ci poszło przygotowywanie tego przepisu! Wstaw zdjęcie na Instagram wraz z hasztagiem #gotujzPortside i oznacz nasz profil @portside_prostozportu, żebyśmy mogli udostępnić fotkę u siebie!


Proponowane produkty:

[product id="41", "103", "67"]

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl